Kosteusmittaukset ja vesivahinkojen kuivaukset

EPÄILETKÖ ASUNNOSSASI KOSTEUTTA?

Kosteusmittaukset ja vesivahinkojen kuivaukset

Jyväskylä ja Keski-suomi

Kosteusmittauksia tehdään silloin, kun epäilet asunnossa olevan kosteutta tai jos kosteusvaurio on jo todettu. Tämän jälkeen mahdollinen, löytynyt kosteusvaurio kuivataan ja sitä varten tehdään tarvittavat purkutyöt. Kosteusmittaus tehdään kosteusvaurioepäilyn lisäksi myös yleensä uudiskohteen rakennusvaiheessa.

Ammattilaisillamme on pätevöityneen kosteusmittaajan tutkinto (PKM) ja kosteusmittauksesta saat aina kirjallisen, värivalokuvin varustetun raportin.

Mietityttääkö kosteusvaurio? Tilaa asiantuntijamme paikalle! Toimipisteemme ovat Jyväskylässä, Äänekoskella ja Jämsässä, joista käsin toimimme koko Keski-Suomen alueella.

Ota yhteyttä »

Suoritamme uudisrakentamisen kohteisiin kosteudenhallintaa ja rakennekosteusmittauksia.
Teemme asiakkaan tilauksesta kohdekohtaiset kosteusmittaussuunnitelmat, joista ilmenee mitattavat rakenteet, mittauksien laajuudet, mittaussyvyydet rakennekohtaisesti huomioiden kuivumissuunnat sekä rakenteiden kuivumisaika-arviot.

Kohteen rakennekosteusmittaukset suoritamme joko porareikä- tai näytepalamenetelmällä ja rakennekosteusmittaukset suorittavat Eurofins Rakentamisen henkilösertifikaatin (Rakenteiden kosteuden mittaaja) tai PKM-pätevyyden omaavat työntekijät. 

Olosuhdeseurantaa varten tarjoamme kaksi erilaista olosuhdeseurantamenetelmää; Reaaliaikainen olosuhdeseuranta, joka kerää langattomasti tietoa pilvipalveluun ja fyysisesti itseluettava järjestelmä. Betonirakenteiden reaaliaikainen olosuhdeseuranta ja fyysisesti itseluettavat mitta-anturit kuuluvat myös meidän palveluihimme.
 
Rakennekosteusmittauksien loputtua teemme kohteesta kosteusmittausraportin, josta ilmenee mm. mittaustulokset, mittapisteiden sijainnit ja käytettyjen mitta-antureiden kalibrointitodistukset. Rakennekosteusmittauksissa noudatamme Betonin suhteellisen kosteuden mittaus RT-103333 ohjeistusta, joka korvasi vanhemman RT 14-10984 ohjeistuksen 22.04.2021.

Epäiletkö kosteusvauriota?

Kosteusvaurio voi näyttäytyä eri tavoin. Kosteusvauriota on syytä epäillä esim, jos havaitset seuraavaa:

  • 1 Tulviminen tai näkyvä vesi huoneistossa
  • 2 Sisäilmaoireet, kuten hengitys- ja iho-oireet
  • 3 Epämiellyttävät hajut (ummehtuneen kellarin haju)
  • 4 Seinä- tai lattiapintojen värimuutokset
  • 5 Pinnoitteiden irtoaminen lattiassa tai seinissä
  • 6 Rakennuslevyjen tai puurakenteiden tummuminen ja turpoaminen

Kuivaustöiden eteneminen

Kuivaustyöt aloitetaan aina niin nopeasti kuin mahdollista. Ennen kuivaustöitä poistetaan vaurioituneet materiaalit (esim. lattiamateriaalit) ja tehdään tarvittavat purkutyöt. Rakenteita avataan, jotta kuivaustyöt voidaan aloittaa.

Rakenteiden kuivaus kestää vahingosta riippuen viikoista useisiin kuukausiin. Kuivauksen etenemistä seurataan säännöllisesti. Kuivauksessa on noudatettava erityistä huolellisuutta, jotta rakenteisiin ei jää kosteutta ja mahdollisen homevaurion vaara voidaan välttää.

Kuivauskalusto

Vesivahingot kuivataan koneellisesti nykyaikaisella ammattikalustolla, joka aiheuttaa vähäistä melu- ja asumishaittaa. Kuivaukset tehdään aina rakenteisiin ja tilan käyttötarkoitukseen sopivilla menetelmillä. Pinta- ja tilakuivauksessa ilmaa kierrätetään ja kostea ilma poistetaan rakennuksen ulkopuolelle. Rakenteisiin puhalletaan ensin lämmintä ja sitten kylmää ilmaa. Tilojen niin vaatiessa teemme myös eristetilakuivaukset.

Soita vahinkopäivystykseemme

020 110 7410

Teemme yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa

Olemme vakuutusyhtiöiden luotettava kumppani. Kosteusmittausten sekä vahinkokartoitusten raportoinnissa käytämme vakuutusyhtiöiden suosittelemia ohjelmistoja ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti.

Useimmiten kosteusvaurion kuivaus voidaan tehdä ilman, että asuminen häiriintyy, mutta joskus vesivahinko on niin laaja, että kotoa on muutettava hetkellisesti pois. Tällöin vakuutusehdoista riippuen asukkaan kotivakuutuksesta korvataan myös mahdollisen tilapäismajoituksen kustannukset, niissä tapauksissa, kun vahinko on aiheutunut vakuutuksen korvaamasta syystä.

Asiakkaamme kertovat

Vahinkopäivystys 24/7

020 110 7410